Kanjertraining

Wij vinden een veilige en gezellige sfeer op school belangrijk. Om dit te bereiken moet iedereen goed in zijn vel zitten en rekening houden met de ander. Daarom besteden we hier doorlopend aandacht aan. Wij gebruiken hiervoor de kaders van de methode Kanjertraining. Deze methode is gericht op het vergroten van de sociale vaardigheden van de leerlingen, geeft een stappenplan bij conflictoplossing en leert leerlingen verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag te nemen. Dit alles gebeurt op een speelse manier en op een niveau dat aansluit bij de leerlingen.

Sinds schooljaar 2016/2017 werken wij met de Kanjertraining. Eén leerkracht uit het team is opgeleid tot Kanjercoördinator.
Wij hopen in de loop van schooljaar 2020/2021 officieel een Kanjerschool te worden.

Behalve de lessen van de Kanjertraining maken we ook gebruik van het Leerlingvolgsysteem van de Kanjertraining. Door middel van vragenlijsten (groep 1 t/m 8 in te vullen door de leerkracht en groep 5 t/m 8 ook door de leerlingen) volgen we de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Tevens wordt het sociogram van de Kanjertraining gebruikt.

Informatie over de Kanjertraining vindt u op de website: www.kanjertraining.nl

Kanjer pettenKanjer petten