De Torenpleinschool

Aanmelden

Wat leuk dat u interesse toont in de Torenpleinschool. Wij vinden het belangrijk voor uw kind, voor u en voor ons dat u vertrouwen heeft in de manier van werken op de Torenpleinschool. Daarom organiseren wij een aantal keer per jaar informatiemomenten voor nieuwe ouder(s)/verzorger(s). Tijdens dit informatiemoment laten wij u nader kennismaken met de Torenpleinschool en is er ruimte om vragen te stellen. 

 

De informatiemomenten staan gepland op:

  • dinsdag 14 december 2021 16:00 uur tot 17:00 uur.
  • dinsdag 11 januari 2022 16:00 uur tot 17:00 uur.
  • dinsdag 8 februari 2022 16:00 uur tot 17:00 uur.
  • dinsdag 22 maart 2022 16:00 uur tot 17:00 uur.
  • dinsdag 19 april 2022 16:00 uur tot 17:00 uur.
  • dinsdag 24 mei 2022 16:00 uur tot 17:00 uur.
  • dinsdag 21 juni 2022 16:00 uur tot 17:00 uur.

Mocht u zich willen aanmelden voor een informatiemoment, dan kunt u mailen naar aanmelden@torenpleinschool.nl

 

Bent u al nieuwsgierig naar de Torenpleinschool en neemt u al graag een kijkje? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

 

 

Aanmelden van kinderen geboren tot en met 31 september 2018

Wanneer uw kind drie jaar is, zullen wij contact met u opnemen, indien er plek is bespreken we met u of de belangstelling omgezet mag worden naar een definitieve aanmelding. Per kwartaal kunnen wij 14 à 15 leerlingen aannemen. Aan het begin van het kwartaal informeren wij u, of wij plek hebben voor uw kind. 

 

Aanmelden van kinderen geboren na 1 oktober 2018

De aanmelding voor een basisschool in Utrecht verloopt voor kinderen geboren na 1 oktober 2018 op een centrale manier. Wilt u uw kind aanmelden voor onze school? Doe dit in het kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Het aanmeldformulier staat op: naardebasisschool.utrecht.nl

 

Vrijwel alle basisscholen in Utrecht en de gemeente Utrecht hebben afspraken gemaakt over deze nieuwe manier van aanmelden. Onze school neemt hier ook aan deel. Ouders kunnen voor hun kind elke school in Utrecht kiezen. De beschikbare plaatsen worden op dezelfde manier verdeeld. Zo hebben alle kinderen in Utrecht evenveel kans om op een school naar keuze te komen. Ouders weten snel op welke school er plaats is. Scholen weten op tijd welk kind er bij hen naar school komt. Alle kinderen maken, in een gelijke situatie, evenveel kans om op de school van hun keuze te komen. Als meer kinderen zich aanmelden dan er plaatsen zijn op onze school. Dan plaatsen we eerst de kinderen die voorrang hebben. De regels voor voorrang vindt u op de website naardebasisschool.utrecht.nl

 

Voorbereiding op de eerste schooldag

Wanneer uw kind 3,5 jaar is, sturen wij u een intakeformulier toe. Vervolgens zullen wij twee maanden voor de start contact met u opnemen, om een kennismakingsgesprek in te plannen met de leerkracht. Tijdens dit gesprek delen wij praktische informatie en willen wij graag kennis maken met uw kind, ook zullen er wenafspraken gemaakt worden.

 

Inschrijven zij-instromers

Mocht uw kind al op een andere school zitten en u maakt de keus om een overplaatsing te doen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de desbetreffende intern begeleider:

Voor groep 1 t/m 3 is dit Heleen Overwater (aanwezig op woensdag en donderdag)

Voor groep 4 t/m 8 is dit Thea van Noort (aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag)

 

Wanneer wij plek hebben, zullen wij met u in gesprek gaan over de procedure van een eventuele plaatsing van uw kind. Wij vinden het als school belangrijk om aan de onderwijsbehoefte te voldoen van uw kind. Daarom nemen wij altijd contact op met de huidige school van uw kind. De directeur en intern begeleider zullen hierop een besluit nemen.

 

Ingevulde belangstelingsformulieren en/of aanmeldformulieren kunt u getekend afgeven op school, mailen naar aanmelden@torenpleinschool.nl óf opsturen naar ons postadres:

 

Torenpleinschool

Postbus 106

3450 AC Vleuten

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren