Identiteit

Iedereen is welkom. We verwachten respect voor onze christelijke achtergrond en waarden. We vieren de christelijke feesten en we werken met een godsdienstmethode.

Bij het godsdienstonderwijs gebruiken we de methode Trefwoord . Trefwoord wordt dagelijks gebruikt. De methode behandelt twee tot drie keer in de week een verhaal uit de bijbel. De overige dagen van de week staat een verhaal, gedicht of filmpje uit de leefwereld van de kinderen centraal. We gebruiken de methode om met de kinderen in gesprek te gaan over omgaan met elkaar, respect en goed zorgen voor jezelf en de ander. Naast de christelijke traditie besteedt de methode ook aandacht aan andere religies en geestelijke stromingen.

Verder zie je onze christelijke identiteit terug in de manier waarop we omgaan met elkaar en de omgeving.