Welkom in groep 7 van juf Mylène!

De groepsinformatie van onze groep kunt u downloaden via deze link.

Maarten van den Akerboom
De creamiddagen zijn begonnen!

Vandaag is de eerste ronde creamiddagen van start gegaan voor groep 5 t/m 8. Dankzij veel ouderhulp kunnen we de komende vier weken maar liefst 15 verschillende onderdelen aanbieden! Er is hard gewerkt en een mooie start gemaakt bij alle onderdelen. Volgende week worden de creaties afgemaakt, om de week daarop met iets nieuws te starten. Op de foto's is een kleine impressie van wat onderdelen te zien.

Gepubliceerd in 'Blog van 5A'

Mylene Molhuizen
Kanjertraining startweek + eerste leskernen

Uw kind is het nieuwe schooljaar begonnen in groep 7. Ook dit jaar gaan wij weer verder met Kanjertraining. Tijdens de eerste week doen we in de klas de startweek van Kanjertraining, daarna beginnen we aan het werkboek dat bij groep 7 hoort. In deze blog kunt u lezen wat er in de startweek behandeld wordt en waar de eerste twee leskernen (hoofdstukken) over gaan.

De startweek:

In de startweek worden de afspraken van de Kanjertraining herhaald. Zo wordt de Smileyposter besproken (afspraken over 'Dit doen we wel' en 'Dit doen we niet'), herhalen we waar de petten voor staan en doen we de oefening motor en benzinepomp. Deze basisafspraken komen in de lessen van Kanjertraining elke keer terug.

Leskern 1:

Dit hoofdstuk heet 'Doe jezelf'. De kinderen oefenen met het elkaar leren kennen en zichzelf beoordelen qua gedrag. Belangrijk is dat je jezelf blijft, maar dit uiteraard zo doet dat je aan de groene kant van de Smileyposter blijft (de 'Dit doen we wel' kant).

Leskern 2:

Dit hoofdstuk gaat over vertrouwen: wat is dat nu eigenlijk en wanneer is iemand te vertrouwen? Ben je zelf wel altijd te vertrouwen? Hier wordt met behulp van stellingen over gesproken.

Gepubliceerd in 'Blog van 7'