Welkom in groep 7 van juf Mylène!

De groepsinformatie van onze groep kunt u downloaden via deze link.

Kanjertraining leskern 3 t/m 6

In de periode van de herfstvakantie tot de kerstvakantie werken we in groep 7 met Kanjertraining aan leskern 3 tot en met 6. In deze blog kunt u in het kort lezen waar deze leskernen (hoofdstukken) over gaan.

Leskern 3:

Deze leskern gaat over complimenten geven en hoe voel ik mij. Er wordt met elkaar gesproken over hoe leerlingen zich voelen in bepaalde situaties en hoe ze dat uiten.

Leskern 4:

De kinderen leren in deze leskern dat het goed is dat je bent wie je bent. Wees eigen: je mag zijn wie je bent, maar hou wel rekening met de ander/anderen.

Leskern 5:

Aan de hand van het verhaal over de ontdekking van Amerika bespreken de kinderen wat wel of niet zo is. Ze leren vraagtekens bij dingen te plaatsen en dat het goed is om een open geest te hebben.

Leskern 6:

Deze leskern gaat over kritisch nadenken en over verantwoordelijkheid nemen voor eigen doen en laten. De kinderen leren duidelijk aan te geven wat prettig is en wat niet.

Sonnenborgh bezoek

Vandaag zijn we bij museum Sonnenborgh geweest in Utrecht. We vonden het een heel leuk uitstapje! We hebben veel geleerd over het weer, zoals over hoe het zit met luchtdruk en wat de verschillende klimaten zijn. Ook mochten we zelf proefjes doen en zelf kijken wat de weersverwachting is. Een heel leerzaam uitstapje dus, maar ook heel erg leuk!

We willen ook graag de moeder van Thom en de moeder van Fae bedanken voor het meegaan: we vonden het heel fijn dat jullie erbij waren!

Hieronder kunnen jullie wat foto's zien van onze superleuke ochtend bij Sonnenborgh.

Dierendag
Dierendag betekent knuffels in de klas! We vonden het heel gezellig met alle beesten en we hopen dat alle dieren een fijne dierendag hebben!

Maarten van den Akerboom
De creamiddagen zijn begonnen!

Vandaag is de eerste ronde creamiddagen van start gegaan voor groep 5 t/m 8. Dankzij veel ouderhulp kunnen we de komende vier weken maar liefst 15 verschillende onderdelen aanbieden! Er is hard gewerkt en een mooie start gemaakt bij alle onderdelen. Volgende week worden de creaties afgemaakt, om de week daarop met iets nieuws te starten. Op de foto's is een kleine impressie van wat onderdelen te zien.

Gepubliceerd in 'Blog van 5A'

Kanjertraining startweek + eerste leskernen

Uw kind is het nieuwe schooljaar begonnen in groep 7. Ook dit jaar gaan wij weer verder met Kanjertraining. Tijdens de eerste week doen we in de klas de startweek van Kanjertraining, daarna beginnen we aan het werkboek dat bij groep 7 hoort. In deze blog kunt u lezen wat er in de startweek behandeld wordt en waar de eerste twee leskernen (hoofdstukken) over gaan.

De startweek:

In de startweek worden de afspraken van de Kanjertraining herhaald. Zo wordt de Smileyposter besproken (afspraken over 'Dit doen we wel' en 'Dit doen we niet'), herhalen we waar de petten voor staan en doen we de oefening motor en benzinepomp. Deze basisafspraken komen in de lessen van Kanjertraining elke keer terug.

Leskern 1:

Dit hoofdstuk heet 'Doe jezelf'. De kinderen oefenen met het elkaar leren kennen en zichzelf beoordelen qua gedrag. Belangrijk is dat je jezelf blijft, maar dit uiteraard zo doet dat je aan de groene kant van de Smileyposter blijft (de 'Dit doen we wel' kant).

Leskern 2:

Dit hoofdstuk gaat over vertrouwen: wat is dat nu eigenlijk en wanneer is iemand te vertrouwen? Ben je zelf wel altijd te vertrouwen? Hier wordt met behulp van stellingen over gesproken.