Welkom in groep 7 van juf Mylène!

De groepsinformatie van onze groep kunt u downloaden via deze link.

Melanie Severs
Posters hartenhuizen; stichting Het vergeten kind

hartenhuis

Ze zullen u vast niet ontgaan zijn, de hartenhuis posters.

Deze posters horen bij een campagne van stichting Het Vergeten Kind.

Wat houdt de campagne in?

Er zijn duizenden kinderen in Nederland die niet meer thuis kunnen wonen. Nadat ze uit huis zijn geplaatst worden ze telkens doorverhuisd van opvang naar opvang. Zo kunnen ze onmogelijk herstellen van emotionele of fysieke klappen. Dit moet stoppen! U kunt de petitie tekenen op  https://www.hetvergetenkind.nl/ Uw stem draagt bij aan het doel zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Daarmee worden krachten gebundeld om een luide stem te laten horen richting politici en beleidsmakers. Zodat straks ieder kind een liefdevol thuis heeft waar het mag blijven.

Ruben van Vliet
Voedselbank

Wij willen jullie allemaal bedanken, ook namens de voedselbank, voor jullie bijdrage.

Mickey Mouse

Op 18 november was het precies 90 jaar geleden dat Steamboat Willie in de bioscoop kwam, de film die Mickey Mouse wereldberoemd heeft gemaakt. Daarom hebben wij deze week en vorige week heel veel over deze muis geleerd. Met begrijpend lezen hebben wij in de klas een tekst over Mickey gelezen en deze vergeleken met Goofy geeft les over Mickey uit de Donald Duck. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat Steamboat Willie niet de eerste film van Mickey was! Tijdens crea hebben wij het hoofd van Mickey leren tekenen volgens een stappenplan. Een aantal resultaten kunt u hieronder op de foto zien!

Wilt u zelf ook Mickey's hoofd leren tekenen? Op de website WikiHow staat een stappenplan met filmpjes!

Kanjertraining leskern 3 t/m 6

In de periode van de herfstvakantie tot de kerstvakantie werken we in groep 7 met Kanjertraining aan leskern 3 tot en met 6. In deze blog kunt u in het kort lezen waar deze leskernen (hoofdstukken) over gaan.

Leskern 3:

Deze leskern gaat over complimenten geven en hoe voel ik mij. Er wordt met elkaar gesproken over hoe leerlingen zich voelen in bepaalde situaties en hoe ze dat uiten.

Leskern 4:

De kinderen leren in deze leskern dat het goed is dat je bent wie je bent. Wees eigen: je mag zijn wie je bent, maar hou wel rekening met de ander/anderen.

Leskern 5:

Aan de hand van het verhaal over de ontdekking van Amerika bespreken de kinderen wat wel of niet zo is. Ze leren vraagtekens bij dingen te plaatsen en dat het goed is om een open geest te hebben.

Leskern 6:

Deze leskern gaat over kritisch nadenken en over verantwoordelijkheid nemen voor eigen doen en laten. De kinderen leren duidelijk aan te geven wat prettig is en wat niet.

Sonnenborgh bezoek

Vandaag zijn we bij museum Sonnenborgh geweest in Utrecht. We vonden het een heel leuk uitstapje! We hebben veel geleerd over het weer, zoals over hoe het zit met luchtdruk en wat de verschillende klimaten zijn. Ook mochten we zelf proefjes doen en zelf kijken wat de weersverwachting is. Een heel leerzaam uitstapje dus, maar ook heel erg leuk!

We willen ook graag de moeder van Thom en de moeder van Fae bedanken voor het meegaan: we vonden het heel fijn dat jullie erbij waren!

Hieronder kunnen jullie wat foto's zien van onze superleuke ochtend bij Sonnenborgh.