De Torenpleinschool

Groep 7

Welkom in groep 7 van juf Mylène!

  

Mylene Molhuizen
Ouders, bedankt!

Via deze blog wil ik graag alle ouders bedanken voor jullie hulp en inzet dit jaar bij activiteiten, huiswerk en andere dingen die jullie gedaan hebben. Zonder jullie hadden de kinderen en ik er niet zo'n mooi schooljaar van kunnen maken.

 

Heel erg bedankt voor alles en alvast een fijne vakantie gewenst!

 

Groetjes,

 

juf Mylène

Gepubliceerd in 'Blog van 7A'

Mylene Molhuizen
Reisbureau Seven Ee (met dank aan TUI)
Vandaag waren we even niet groep 7A, maar werkten we op reisbureau Seven Ee. In groepjes hebben we onderzoek gedaan naar verschillende landen en reizen. De landen/reizen waren: Afrika (Zuid-Afrika, Gambia, Senegal), cruises, rondreizen, Amerika (Florida/Suriname), Middellands Zeegebied (Griekenland/Spanje) en Frankrijk. Iedereen heeft erg hard gewerkt en veel informatie opgezocht. Voor het zoeken van informatie mochten we geen computers gebruiken, maar alleen informatieboeken en reisgidsen. Die reisgidsen hadden we gekregen van TUI Driebergen. Met behulp van alle informatie hebben we ‘s middags mooie presentaties gegeven aan onze ‘klanten’ (de rest van de klas). We zijn er heel veel wijzer door geworden! Omdat we allemaal zo hard gewerkt hebben, kregen we nog een mooie beloning: van TUI Driebergen kregen we allemaal een Donald Duck vakantieboek. Heel erg bedankt, TUI!

Gepubliceerd in 'Blog van 7A'

Mylene Molhuizen
Kanjertraining met ouders erbij

Vandaag en gisteren was het zo ver: we hadden Kanjertrainingles in de klas waar onze ouders bij mochten zijn! Zelf vonden we het niet heel spannend, maar de ouders soms nog wel...

 

Voor de ouders die er helaas niet bij konden zijn, is dit wat we besproken hebben:

- de verschillende petten. Deze gaan over hoe je je kunt gedragen: als een bang, zielig konijntje (de gele pet), als een zogenaamd grappige aap (de rode pet), als een bazige, gemene pestvogel (de zwarte pet) of als een tijger, die te vertrouwen is (de witte pet).

- de afspraken over het omgaan met elkaar. Doe dingen waar iedereen blij van wordt (jijzelf, de klas, de juf/meester, je ouders) en houd je aan de sociale regels. Gebeurt er iets wat je niet fijn vindt? Zeg er dan eerst iets van op een rustige, duidelijke manier. Gaat het door? Loop dan naar je maatje en begin over iets anders. Gaat het toch nog door? Ga dan naar je juf of meester (of ouder, als het buiten school om gebeurt).

 

Verder hebben we een aantal oefeningen gedaan om elkaar te leren kennen en om elkaar te leren vertrouwen. Dat is namelijk het uitgangspunt bij de Kanjertraining: we kunnen elkaar vertrouwen. Natuurlijk gaat het wel eens mis, maar dan doen we dat niet expres.

 

Het was heel fijn dat er zo veel ouders bij onze Kanjertraininglessen konden zijn. Mochten er ouders zijn die nog vragen hebben over de Kanjertraining, dan zijn ze altijd welkom!

Gepubliceerd in 'Blog van 7A'

Mylene Molhuizen
Project

Afgelopen avond was de afsluiting van ons schoolbrede project met dit jaar als thema Techniek. In groep 7A hebben wij aan dit thema gewerkt door middel van de opdracht 'Wonen op het water'.

 

De bedoeling was dat we in groepjes een stad gingen ontwerpen die op het water gebouwd zou kunnen worden. Om te weten welke materialen er geschikt voor bouwen op het water waren, hebben we een materialentest gedaan. Hierbij konden we allerlei verschillende materialen testen - van schapenwol tot plastic en van schuurpapier tot piepschuim.

 

Verder hebben we in de klas een aantal proefjes gedaan. Samen met groep 3 hebben we gekeken welke voorwerpen er blijven drinken en welke zinken en of de vorm van het voorwerp nog iets uitmaakt. Met onze eigen groep hebben we een speedbootje gemaakt met behulp van afwasmiddel en we hebben gekeken wat er gebeurt als je zout op gel strooit.

 

Gisteravond, tijdens de afsluiting, konden we aan onze ouders en broers/zussen laten zien wat we gedaan hebben. Wat ontzettend fijn dat er zo veel ouders en andere belangstellenden zijn komen kijken! Dank jullie wel daarvoor!

Gepubliceerd in 'Blog van 7A'

Melanie Severs
Opening project

Gisteren was de opening van het schoolbrede project wat dit jaar zal gaan over techniek.

Tijdens de opening heeft professor Ruben een aantal proefjes laten zien. Het zag er spectaculair uit en was soms best even spannend!

Ook was er een quiz waarin vragen werden gesteld die terug gaan komen komende weken in verschillende groepen.

 

Op dinsdag 24 april bent u uitgenodigd om alle resultaten te komen bekijken tussen 19.00 en 20.00 uur.

 

De projectcommissie wenst alle kinderen, juffen en meesters veel plezier toe de komende weken!

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van 1/2A'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...