Groep 1/2B

Welkom in groep 1/2B, de Tijgertjes klas van juf Judith!

Melanie Severs
Opening project

Gisteren was de opening van het schoolbrede project wat dit jaar zal gaan over techniek.

Tijdens de opening heeft professor Ruben een aantal proefjes laten zien. Het zag er spectaculair uit en was soms best even spannend!

Ook was er een quiz waarin vragen werden gesteld die terug gaan komen komende weken in verschillende groepen.

Op dinsdag 24 april bent u uitgenodigd om alle resultaten te komen bekijken tussen 19.00 en 20.00 uur.

De projectcommissie wenst alle kinderen, juffen en meesters veel plezier toe de komende weken!

Gepubliceerd in 'Blog van 1/2A'

Maarten van den Akerboom
Groep 5 leest voor aan groep 1/2b
Vandaag hebben de kinderen van groep 5 voorgelezen aan de kinderen van groep 1/2b. Omdat zij het hebben over het ziekenhuis, hebben wij verhalen met tekeningen gemaakt die daar over gaan. Het was erg leuk!

Gepubliceerd in 'Blog van 5'

Judith Bouwman
Gastlessen

Wij hebben al een heel aantal gastlessen gekregen in onze klas. Wat leuk! De vader van Isme was donderdag 18 januari bij ons op bezoek. Hij liet ons foto’s zien van zijn werkplek in het ziekenhuis. Beer was bij hem geweest in het ziekenhuis en wij zagen hoe er speciale foto’s werden gemaakt van beer en hoe hij een verbandje kreeg. Daarna liet de vader van Isme zien hoe je gips aanlegt. De kinderen waren heel enthousiast. De dag erna waren er nog meer kinderen die hun arm hadden gebrokensmile.

Vandaag kwam tandarts Liesbeth bij ons op bezoek. Ze heeft ons veel geleerd over de beestjes in je mond die gaatjes maken in je tanden. Het is heel belangrijk dat je deze beestjes wegpoetst. Alle kinderen kregen een paars ‘pilletje’ om even op te kauwen. Na het spoelen kun je dan zien waar je tanden nog vies zijn. Liesbeth had Krokie meegenomen en een hele grote tandenborstel. Daarmee liet ze zien hoe je je tanden moest poetsen met  de 3 B’s. Binnen, buiten en bovenop. Alle kinderen deden mee met hun eigen tandenborstel. Na het poesten konden we  in de spiegel zien dat er geen paars meer op onze tanden zat. Er was goed gepoetst.

Na de poetsles vertelde de tandarts hoe het gaat als je bij de tandarts komt om naar je tanden te laten kijken. De kinderen mochten zelf ook voor tandarts en patiënt spelen.

Aan het eind van de les hebben alle kinderen een poetsdiploma gekregen en een kaart waarop je een sticker kunt plakken na iedere poestbeurt. Als je iedere dag twee keer poetst is je kaart na 14 dagen vol. We hopen dat de kinderen de kaart mogen ophangen zodat zij iedere keer een sticker kunnen plakken.

Dokter Jan en zuster Els zijn ook nog even in de klas geweest. Ze zijn blij dat het ziekenhuis er nu gezellig uitziet en dat ze veel patiënten kunnen helpen.  Wie weet komen we ze een keer tegen in et ziekenhuis.

Hier ziet u de foto’s van het bezoek van de vader van Isme en de tandarts. Het was een heel leuk en leerzaam thema. Morgen sluiten we met elkaar het thema af.

Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'

Judith Bouwman
Dokter Jan en zuster Els

Dokter Jan en zuster Els zijn weer een paar keer bij ons in de klas geweest. We weten dat zij, zijn aangenomen in het ziekenhuis. Na een sollicitatiegesprek met de directeur konden ze meteen beginnen.  Ze hebben een rondleiding gekregen door het ziekenhuis en zagen dat de schilders alle ruimtes heel mooi wit hebben gemaakt. Dat is een goede kleur voor een ziekenhuis, maar wel heel saai voor kinderen. De kinderen hebben dokter Jan en zuster Els aangeboden om te bedenken hoe je de kinderafdeling mooier kunt maken. De kinderen gingen enthousiast aan het werk. Er zijn hele mooie kamers gemaakt. Er zijn veel  kleuren gebruikt en het ziet er vrolijk uit.

Dokter Jan en zuster Els hebben ook iets leuks geregeld voor de kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het is helemaal niet leuk als je ziek bent en papa en mama niet de hele dag bij je kunnen zijn. Je kunt niet naar school en de dag duurt heel lang. Maar…. er zijn clinicclowns. Deze clowns komen bij de kinderen om leuke grapjes te maken en de kinderen te laten lachen.

Naast de bezoekjes van Jan en Els hebben we ook bezoek gehad van een echte dokter. De tante van Bram werkt in het ziekenhuis en zij kwam in de klas vertellen over haar werk. De kinderen hebben ook veel vragen gesteld. Maandag middag was de moeder van Arianne bij ons in de klas. Zij werkt ook in het ziekenhuis. Niet als dokter, maar als ergotherapeut. Ze helpt mensen met het trainen van hun geheugen en hun spieren. Ook bedenkt ze hoe mensen die maar een hand kunnen gebruiken toch hun brood kunnen snijden en andere dingen kunnen doen. Knap he! Zij heeft ons foto’s laten zien en heel veel geleerd. Bedankt voor jullie bezoekjes!

Hier ziet u de foto's van de bezoekjes en het spelen en werken in de klas.

Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'