Bezoek Domtoren en Domkerk

Op maandag 19 juni bezochten we met onze groep de Domtoren en de Domkerk. De moeder van Arthur en de moeder van Sterre gingen met ons en juf Mylène mee.

Eerst gingen we met de bus naar Utrecht. Daar moesten we het laatste stukje naar de Domtoren lopen. Bij de ingang werd ons verteld wat er ging gebeuren en na een paar vragen mochten we beginnen aan het beklimmen van de 465 treden...

We hoefden gelukkig niet in één keer 465 treden te lopen: een paar keer stopten we onderweg, waarbij we meer zagen van de binnenkant van de Domtoren en meer leerden over de toren. Uiteindelijk kwamen we toch boven en nadat we nog een duif moesten ontwijken op de trap, stonden we echt bovenop de Domtoren!

Het uitzicht was heel erg mooi en we konden erg ver kijken. We vonden het heel erg leuk!

Na een tijdje gingen we terug naar beneden en bezochten we de Domkerk nog. Hier moesten we in groepjes opdrachten doen. Daarna gingen we weer terug met de bus naar school.

We vonden het allemaal een erg leuke dag, al vonden sommige kinderen het beklimmen van de Domtoren best wel eng. Maar dat mag best, want de toren is 112 meter hoog!

De foto's zijn te zien bij Fotoalbums.

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online